Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

28/2/17

Ποιά τα θεμέλια της κομματοκρατίας που κατατρώγουν τις σάρκες της ελληνικής κοινωνίας;





"Το προσφυγικό ομολογεί αυτό που είναι η ελληνική πολιτική τάξη και, θα έλεγα, να εξειδικεύσουμε, η Αριστερά. Όπως και πριν το προσφυγικό έτσι και τώρα, δεν υπάρχει τίποτε που να κυκλοφορεί στο μυαλό αυτών των ανθρώπων και που να έχει να κάνει με την κατάσταση που ζουν οι Έλληνες. Δεν υπήρξε πολιτική και πριν το προσφυγικό. Δε υπάρχει και τώρα, μέριμνα. Διότι, δεν είναι αυτή η προτεραιότητά τους. Γι΄αυτό και λεηλατήθηκε η χώρα. Γιατί άλλη ήταν η προτεραιότητά τους, γι΄αυτό και δεν βγαίνει απ΄την κρίση διότι άλλη είναι η προτεραιότητά τους. Θα προσθέσω βέβαια, ότι δεν φτάνει και το μυαλό τους διότι για άλλα πράγματα εκπαιδεύτηκαν.

Ως προς το προσφυγικό, επαναλαμβάνω ότι οι αγορές, έχουν τρεις πυλώνες που τους θέλουν να λειτουργήσουν χωρίς εμπόδια: η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, υπηρεσιών, αγαθών και, εργασίας. Ξέραμε ιστορικά ότι, η Αριστερά, εθεωρείτο προοδευτική επειδή έβλεπε και στόχευε την περαιτέρω απελευθέρωση των δυνάμεων της εργασίας της κοινωνίας της χώρας της. Παρεμπιπτόντως, μιλούσε και για αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η οποία διεθνής αλληλεγγύη, είχε να κάνει όμως με την υποβοήθηση μιας χώρας ομόλογης ιδεολογικά προς μία άλλη. Σήμερα, η άρχουσα αυτή Αριστερά, μας λέει ότι προοδευτικό δεν είναι αυτό το οποίο σκέφτεται και κάνει προς την κοινωνία, αλλά αυτό που σκέφτεται και κάνει για τους κατατρεγμένους και δυστυχείς τρίτων χωρών. Αυτό, θυμίζει λίγο την εποχή που ο Λαμπράκης καλούσε τους ομόλογους Σοσιαλιστές της Ευρώπης στο Μέγαρο Μουσικής για να σκεφτούν για το μέλλον της Αριστεράς. Και μας ήρθε η κυρία Ρουαγιάλ και έλεγε ότι η Αριστερά ορίζεται από το τι θέσεις έχει για το περιβάλλον. Μ΄άλλα λόγια, τι γίνεται στον Άρη ας πούμε... Αλλά όχι τι θέσεις έχει για την κοινωνία της χώρας της οποία λειτουργεί και η οποία της δίνει τις απολαβές και τη θέση που μιλάει. Το ίδιο λοιπόν κάνει και η σημερινή Αριστερά. Δεν αντιλαμβάνεται πρώτα πρώτα ότι η κάθε χώρα έχει μια ανάγκη μιας δομημένης πολιτισμικά συλλογικότητας για να έχει και εσωτερική συνοχή. Να μην δηλαδή, μετακινείται κάθε φορά στο πεδίο των συγκρούσεων, τώρα της Μέσης Ανατολής, μεθαύριο κάπου αλλού, που συμβαίνουν στον κόσμο. Ε, εάν αυτό, λέγεται Αριστερή πολική, τότε, θα πρέπει να ψαχθούμε όλοι μας σε ποιο κόσμο ζούμε ξέρετε. Διότι, ή μας δουλεύουν ή αποτελούν ούφο που έρχονται από άλλους πλανήτες και ξαφνικά βρίσκονται στη Γη επάνω, και, δε γνωρίζουν ούτε το παρελθόν αυτής της Γης, ούτε τους θεωρητικούς οι οποίοι δόμησαν τη λογική τους, ούτε και τις πραγματικότητες τις οποίες ζούμε."

Γιώργος Κοντογιώργης




Ομ. καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, στο Πάντειο κ' Πέτρος Ιωάννου στον Σπορnews 90,1fm της Λάρισας στους ''ακροβάτες του ονείρου'' 28/2/17. Κάθε μέρα (7χ7) μαζί στις 10.00 - 11.17π.μ.Για το διαδύκτιο sportnews901.gr
Απομαγνητοφώνηση αποσπάσματος εκπομπής, Ελένη Ξένου.

https://youtu.be/wQE0-iTPwRs


http://contogeorgis.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου