Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Όλος ο Ελληνικός πολιτισμός είναι δημιούργημα της Ελένης με τη σημαντική εμβέλεια της λέξεως «Ελένης»!

Φιλόσοφος, Αναστάσιος Ασημακόπουλος



"ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ"

«Δε γίνεται κάποιος να κατανοήσει τον Όμηρο αν δεν έχει κατανοήσει πρωτίστως τι είναι η "Ελένη"!
Έχουν λεχθεί πολλά για την "Ελένη". Όλα είναι σοβαρά, όλα συνεισφέρουν, δεν θα αρνηθούμε τίποτα, έχουμε την δική μας ερμηνεία επίσης.
Έλευση της νοήσεως από το " Έλη", που σημαίνει "σέλας", ηλιοφέγγισμα και νοός, γιατί υπάρχει και ο "Έλενος".
Έλη+νοός, αντιφέγγισμα ηλιακό, νοητικό και σέλας! Αυτό, σημαίνει τουλάχιστον 5 ακτίνες! Πέντε ακτίνες εκπροσωπούν την "Ελένη"!
Η Ελένη, δεν είναι γυναίκα. Είναι ένα σύμβολα πρόσωπο! Η Ελένη είναι εκείνη η οποία καταστρέφει τους άνδρες, διότι έγινε μεγάλη καταστροφή κατά την έλευση της Ελένης και των φλογών της από την Αφροδίτη, γι΄αυτό συνδέεται άμεσα και λειτουργικά η Ελένη με την Αφροδίτη! Όταν επιλέγεται στα καλλιστεία της Ήβης από τον ίδιο τον Πάρη (ή Αλέξανδρο), έναν Τρώα, πρέπει να επισημάνουμε γιατί ο ίδιος ο Δίας επέλεξε έναν Τρώα και όχι έναν Αχαιό για κριτή των τριών Ήρας, Αφροδίτης και Αθηνάς, (το ερώτημα θα το απαντήσουμε σε λίγο), και επέλεξε την Αφροδίτη.
Αφροδίτη+Ελένη συνδέονται όπως είπαμε άμεσα και λειτουργικά ως μεγέθη. Η Αφροδίτη, αναδύεται μέσα από την θάλασσα του χρόνου-Κρόνου, το δάκρυ του Κρόνου όπως έλεγαν οι Πυθαγόρειοι για τη θάλασσα. Ο "άνθρωπος" πρέπει να αντιμετωπίσει τη θάλασσα! Την θάλασσα στην πρώτη της έκβαση στον βιόκυκλο. Δεύτερον, τον δια πνιγμού θάνατο, που σημαίνει ότι πρέπει κανένας να ξεπεράσει όλες τις συγκινησιακές κατολισθήσεις, (αυτό ήταν και ο Χριστός όταν περιπάτησε ως μεγάλος μύστης επί των υδάτων, πραγματικά και μεταφορικά) και αυτό έχει βέβαια σχέση με τη λαοθάλασσα. Πρέπει κανένας να αντιμετωπίσει τη λαοθάλασσα, να την υπερνικήσει και να την διδάξει. Έτσι, την μακροϊδεατή όπως λέμε, η αναδυομένη μέσα από τον επαναγεννητικό άυλο κύκλο Αφροδίτη, επιλέγει την "Ωραία Ελένη". Η Ελένη είναι το γεγονός της Έλευσης όλων των κυρίων της φλώγας από την Αφροδίτη αλλά και από άλλους πλανήτες, στην Λακεδαιμονία! Γιατί στη Λακεδαιμονία;
Τι είναι η Σπάρτη κατ΄αρχάς; Επελέγη η Χώρα των Δαιμόνων. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, πίστευαν ότι εκτός από τα τρία υπ ανθρώπινα πεδία, υπάρχουν και τρία υπερανθρώπινα πεδία. Το 5ο πεδίο είναι των δαιμόνων, το 6ο των ημίθεων και το 7ο των Θεών! Λάκκος δαιμόνων σημαίνει, η πτώση των δαιμόνων σε επαναγεννήσεις! Και Σπάρτη σημαίνει σπέρμα! Γι΄αυτό και η κόρη του Μενέλαου και της Ωραίας Ελένης είναι η Ερμιόνη. Έρμα=Ερμής. Ο γιος της Μαίας. Μαία, αναγραμματιζόμενη σημαίνει "αίμα". Είναι ο επαναγεννητικός κύκλος. Είναι το DNA και RNA σε σύγχρονη ορολογία. Γιατί οι συζεύξεις πρέπει να είναι ετερογενής σε όλο το επιστητό!


«Ωραία Ελένη»

Επελέγη λοιπόν εκεί γιατί ο σκοπός ελεύσεως των κυρίων της φλόγας ή της "Ελένης", των κυρίων του νοός, ήταν κατώτερου και ανώτερου νοός, το κοινό αίτιο της ελεύσεως της Ελένης με ό,τι συμβολίζει, ήταν ακριβώς η Αφοβία μπροστά στον Θάνατο! Και μόνον στη Σπάρτη από όλη την Ελλάδα μάθαιναν πώς να θνήσκουν και εν όψη ενός επικείμενου θανάτου, μάθαιναν να ΖΟΥΝ! Αυτό έκανε ο Λεωνίδας! Προσπαθήστε να βρείτε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Γης, που 300 άτομα ήταν έτοιμα να πεθάνουν αμέσως! Είναι ένας μεγάλος "ΗΡΩΙΣΜΟΣ" που ξεπερνά ως και τον Όλυμπο! Μόνο η Σπάρτη θα μπορούσε να διδάξει λοιπόν αυτό το μάθημα! Γι΄αυτό ακριβώς στην Σπάρτη επιγειώθηκε η Ωραία Ελένη! Όλος ο Ελληνικός πολιτισμός είναι δημιούργημα της Ελένης με τη σημαντική εμβέλεια της λέξεως της Ελένης! Η σύζευξη της "Ελένης" και της "λάδας" (στο ελληνικό αλφάβητο κατά σειρά Κ, Λ, Μ), ΕΛ+ΛΑΔΑ μας κάνουν την "ΕΛΛΑΔΑ"!».


«Αφροδίτη»





Απομαγνητοφώνηση Ελένη Ξένου.
ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ''ΟΜΗΡΟΜΕΤΡΙΑ'' 23/02/1994
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΡΙΣΗΛΙΟΝ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου