Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

«Σήμερα μας κυβερνάει η πιο απεχθής πλευρά της "κομματοκρατίας"»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ




«...Σήμερα μας κυβερνάει η πιο απεχθής πλευρά της "κομματοκρατίας", που είναι οι παρατάξεις των πανεπιστημίων. Στην τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Σμύρνη, διάβασα το βιογραφικό το οποίο έδωσε στους Τούρκους, για να τον κάνουν επίτιμο διδάκτορα. Το πρώτο θέμα είναι ότι ήταν παραταξιάρχης, με ό,τι αυτό σημαίνει, σε καταστροφές, σε καταδολίευση, σε εκβιασμούς...στα πάντα, στο λύκειο. Και μετά, στο Πολυτεχνείο και στη Σύγκλητο. Όποιος γνωρίζει τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι μέσα στα πανεπιστήμια και πώς μετέβαλλαν έναν δημόσιο χώρο σε ιδιωτικό, προσωπικό τους λάφυρο, τότε, μπορεί να ξέρει κανείς γιατί βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε. Γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να παραγάγει ούτε πολιτικές κοινού συμφέροντος ούτε πολιτικές ηγεσίες που να είναι εναρμονισμένες με τον εθνικό, συλλογικό σκοπό αυτής της χώρας.
Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στην εποχή μας, ότι το "συλλογικό" δεν το εκφράζει η κοινωνία. Η κοινωνία δεν συγκροτεί συλλογικότητα. Η κοινωνία είναι ένα άθροισμα ατόμων, είναι ιδιώτης. Το τι θέλει και τι δεν θέλει η κοινωνία, (το "συλλογικό"), το εκφράζει ο πολιτικός στα συστήματά μας. Ο πρωθυπουργός. Αυτό τι σημαίνει όμως;...Ότι κάποιος πρέπει να του...τραβάει τ΄αυτί. Δηλαδή, κάποια περιοχή της κοινωνίας ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κράτους πρέπει να τον εκπαιδεύει και συγχρόνως να τον υποχρεώνει να εναρμονίζει τις πολιτικές του προς το κοινωνικό συμφέρον. Αυτό λοιπόν δεν συμβαίνει! Δεν υπάρχουν ούτε οι μηχανισμοί ούτε οι δυνατότητες αυτές. Και είναι θέμα πολιτικού συστήματος. ... Δεν υπάρχει ούτε ένα πολιτικό άρθρο του συντάγματος που να μην παραβιάζεται κατάφωρα υπέρ της "κομματοκρατίας"! Ένα και μόνο άρθρο αν αναφέρουμε που δεν παραβιάζεται, θα είναι θαύμα! ΟΛΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ! Διερωτώμαι βέβαια τι κάνει η Δικαιοσύνη, έτσι;...».

Γιώργος Κοντογιώργης.
___________________

29/05/2016
Ο Γ. Κοντογιώργης στην εκπομπή Focus live στο κανάλι Kontra, για την ιδιωποίηση του δημοσίου αγαθού από το εκφυλισμένο Ελληνικό πολιτικό σύστημα και την Ελλαδική κομματοκρατία που, ιστορικά, είναι απέναντι και εχθρική έναντι της κοινωνίας που συνεχίζει να ιδιωτεύει εν αδυναμία.



(Α μέρος)
Ο Γ. Κοντογιώργης για το εκφυλισμένο πολιτικό σύστημα και την κοινωνία εν ιδιωτεία 29-5-16


FOCUS LIVE 29/05/2016 ΜΕΡΟΣ 2



Ελένη Ξένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου