Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

"Η Ελλάδα έχει μια πολιτική τάξη που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η νομή του κράτους διαχρονικά. Ζούμε σε όλη την ελληνική κοινωνία έναν καθημερινό φασισμό, όλων των αποχρώσεων"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ


Καταιγιστικός ο πανεπιστημιακός Γιώργος Κοντογιώργης μιλώντας στον 9.84 , για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μια πολιτική τάξη που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η νομή του κράτους διαχρονικά, ερήμην των πολιτών και χωρίς τις στοιχειώδεις λειτουργίες του δημόσιου συμφέροντος , την ώρα που η Ευρώπη και ο κόσμος όλος περιδινείται σε μεγάλες ανακατατάξεις που οδηγούν σε μεγάλες...


"Ζούμε σε όλη την ελληνική κοινωνία έναν καθημερινό φασισμό, όλων των αποχρώσεων, ανεξαρτήτως του ότι το τόξο της κομματοκρατίας τον χρεώνει μόνο στην Χ.Α., τον εφαρμόζουν όλοι σε όλα τα επίπεδα όπου τους βγαίνει. Το πανεπιστήμιο είναι κατ΄εξοχήν χώρος ο οποίος εκπαιδεύει τον φασισμό στους νέους ανθρώπους, τους διδάσκει τον φασισμό για να βγαίνουν έξω. Τι θα έπρεπε να κάνει ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του; Που θα ήθελε να μοιάσει αν θέλετε, δηλαδή μια πολιτική τάξη που θα ήθελε να μοιάσει στην αξιοπρέπεια, σ΄αυτούς και στην άσκηση του δημοσίου λειτουργήματος που γίνεται στην Ευρώπη στοιχειωδώς. Δε λέμε ότι εκεί υπάρχει το πρότυπο, το χειρότερο υπάρχει επίσης, σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε να υπάρχει. Αλλά όμως, λειτουργεί ο δημόσιος χώρος. Δεν θα έπρεπε να εξαγγείλουν την ίδια στιγμή μέτρα να κατασταλεί αυτή η απρέπεια η οποία συμβαίνει, αυτός ο φασισμός στα πανεπιστήμια; Δε γνωρίζουν ότι οι παρατάξεις τους είναι εκεί παρούσες και ασκούν αυτήν την τρομοκρατία και αυτόν τον έλεγχο; Θέλω να σας πω ένα περιστατικό για να δείτε πώς δουλεύουν οι παρατάξεις στα πανεπιστήμια. Ξέρετε, για να επιλέξει ο φοιτητής -σε πάρα πολλά τμήματα πανεπιστημίων- για να επιλέξει ένα μάθημα, πρέπει ο καθηγητής να είναι μέσα στο κομματικό τόξο, για να τον συστήσει ο φοιτητής και πρέπει επίσης, να περάσει από το κομματικό κόσκινο, που με διάφορους τρόπους θα τον ακυρώσουν και δεν θα έχει ακροατήριο.  ..."


Γιώργος Κοντογιώργης
(Απομαγνητοφώνηση, Ελένη Ξένου.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου